tractaments

P.R.P Plasma ric en plaquetes

És un procediment que s’utilitza en moltes patologies i a vegades mal anomenat “cèl·lules mare”, que també es practica, però requereix una infraestructura més complexa.

El PRP es fa servir en múltiples disciplines: Cirurgia vascular, Cirurgia plàstica i reparadora, Odontologia,… i en l’especialitat de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.

Consisteix a extreure 20 cc de sang al pacient, centrifugar-la i aplicar al “lloc problema” el concentrat de plaquetes extret. Se solen fer 3 sessions distanciades d’una setmana cadascuna.

Àcid Hialurònic

Es fa servir en Cirurgia plàstica i reparadora i en l’especialitat de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, però de diferents pesos moleculars i concentracions.

És una substància que conté els nostres teixits i que ajuda a la tonificació. S’aplica amb injectable.

S’utilitza en tendinitis de diverses localitzacions, processos degeneratius (artrosi en fase incipient de qualsevol articulació), entesitis (colze de tenista…).

Es pot aplicar sense restricció de dosi. Hi ha possibilitats de fer-ho en una ocasió i repetir-la als 6-12 mesos o fer-ho en 3 vegades distanciades una setmana cadascuna. I repetir-ho després al cap de 12 mesos.

El cost oscil·la, depenen de l’empresa que el comercialitza. Hem de defugir dels AH de baix cost, ja que el producte envasat no serà de la qualitat desitjada.

Aquest concentrat té accions antiinflamatòries i estímul regeneratiu de teixits.

S’utilitza en lesions musculars, lligamentoses, processos degeneratius (artrosi en fase incipient de qualsevol articulació), entesitis (colze de tenista, fasciïtis plantar…)