tractaments

P.R.P Plasma ric en plaquetes

Es un procediment que s’utilitza en moltes patologies i a vegades mal anomenat “cèl·lules mare”, que també es practica però requereix una infraestructura més complexe.

El PRP es fa servir en múltiples disciplines : Cirurgia vascular, Cirurgia plàstica i reparadora, Odontologia, …..i en l’especialitat de Cirurgia Ortopédica i Traumatologia.

Consisteix en extreure 20 cc de sang al pacient, centrifugar-la i aplicar al “lloc problema” el concentrat de plaquetes extret. Es solen fer 3 sessions distanciades d’una setmana cadascuna.

Aquest concentrat te accions antiinflamatòries i estímul regeneratiu de teixits.

S’utilitza en lesions musculars, lligamentoses, procesos degeneratius ( artrosi en fase incipient de qualsevol articulació), entesitis ( colze de tenista, fascitis plantar…)

Àcid Hialurònic

Es fa servir en Cirurgia plàstica i reparadora i en l’especialitat de Cirurgia Ortopédica i Traumatologia, però de diferents pesos moleculars i concetracions.

Es una substància que conté els nostres teixits i que ajuda a la tonificació. S’aplica amb injectable.

S’utilitza en tendinitis de diverses localitzacions, procesos degeneratius ( artrosi en fase incipient de qualsevol articulació), entesitis ( colze de tenista, …).

Es pot aplicar sense restricció de dosi. Hi ha possibilitats de fer-ho en una ocasió i repetir-la als 6-12 mesos o fer-ho en 3 vegades distanciades una setmana cadascuna. I repertir-ho després als 12 mesos .

El cost oscil·la, depenen de l’empresa que el comercialitza. Hem de defugir dels AH de baix cost, doncs el producte envasat no será de la qualitat desitjada.